Skip to main content

Stookolietank verwijderen voor uw transitie naar gas met Verkoyen Gas

Stookolietank verwijderen voor uw transitie naar gas

Wanneer u kiest voor een overstap van stookolie naar propaan, butaan of LPG, komt er heel wat werk bij kijken. Als u bij Verkoyen Gasservice kiest om die transitie te maken, dan kunt u gerust op twee oren slapen. Wij regelen alles voor u van start tot finish. Deze gevaarlijke stof, stookolie, vergt expert-level kennis. Gelukkig heeft ons dochterbedrijf Verkoyen Milieuservice weet van aanpak.

Waarom een mazouttank verwijderen?

Er zijn heel wat redenen waarom u een stookolietank verwijdert. Een overschakeling naar gas is daar een goede reden voor. Misschien kocht u recent wel een nieuwe woning en ontdekte u een stookolietank. Een defecte tank is bovendien een enorm gevaar voor uw gezondheid en de staat van de bodem. De overschakeling naar gas is daarnaast ook een ideale keuze voor de verwarming van uw huis. Met propaan, butaan of LPG bent u zelfs niet afhankelijk van het aardgasnetwerk en de snel stijgende prijzen daarvan. Wist u dat propaan zelfs een betere oplossing is voor het milieu? De CO-uitstoot van dit gas ligt veel lager dan dat van aardgas. Twijfelt u nog om over te schakelen? Lees dan zeker onze pagina over de transitie, daar beantwoorden de experts van Verkoyen al uw vragen omtrent dit topic.

Hoe verwijderen we uw stookolietank?

Hoewel wij de verwijdering van een stookolietank overlaten aan een ander bedrijf, is het wel een bedrijf dat we goed kennen en geregeld mee samenwerken. Verkoyen Milieuservice is uiteindelijk een dochterbedrijf van Verkoyen Gasservice en draagt daarom natuurlijk dezelfde waarden met zich mee. Zo gebeurt het verwijderen telkens op een enorm veilige en vlotte manier. Om zeker te zijn of de tank effectief kan verwijderd worden, zal men eerst kijken naar de ligging van de tank. Daarna komt de sanering. De tank moet namelijk geleegd worden voor verwijdering. Eender welk restje vormt een gevaar voor u en uw omgeving. Stookolie is namelijk milieuvervuilend en heel ontvlambaar. Na de sanering kan de stookolietank verwijderd worden. Efficiëntie en kennis zijn hier sleutelwoorden en zorgen ervoor dat de tank vlotjes kan verwijderd worden op een korte tijd.

Wat als we de stookolietank niet kunnen verwijderen?

Het kan natuurlijk gebeuren dat uw stookolietank op zo’n manier geplaatst is dat ze niet kan worden verwijderd. In dat geval maakt ons dochterbedrijf Verkoyen Milieuservices, de tank onschadelijk. Dit doen ze door de tank op te vullen met een bepaald materiaal. Natuurlijk wordt ook hier de tank eerst gesaneerd om lekkages te voorkomen. Daarna krijgt de tank een vulling van zand of Biofill, een hars dat 100% recycleerbaar is. Door de tank te vullen, kan ze niet langer worden gebruikt. Het is ecologisch en bovendien ook goedkoper dan zand.

Plaatsing van gastank met kraan

All-in-service voor het plaatsen van gastanks en verwijderen van stookolietanks bij Verkoyen Gasservice

Bij Verkoyen Gasservice bieden we een all-in-service om de transitie van stookolie naar een gasinstallatie zo aangenaam mogelijk te maken. Daarom werken we dan ook graag samen met onze dochterfirma Verkoyen Milieuservice om dit alles zo vlotjes mogelijk te laten verlopen. Zo kunt u uw vertrouwen plaatsen in één enkel bedrijf voor de complete transitie van stookolie naar gas. Ideaal toch? De experten van Verkoyen staan telkens klaar om u advies te geven over de verschillende opties die we aanbieden. Zo bent u elke stap van de weg mee met wat we van plan zijn en welke werken daarbij horen. Bent u benieuwd hoe we u verder kunnen helpen? U bent welkom om vrijblijvend onze specialisten en experts te spreken. Die kunnen al uw vragen beantwoorden. Neem contact op met ons via het online formulier of mail ons. Tot dan!