Skip to main content

Overschakelen van
stookolie naar propaan

Stap over naar gas

Er zijn diverse goede reden voor het overschakelen van stookolie naar propaan. Een gespecialiseerd bedrijf als VERKOYEN Gasservice kan deze klus tot in de perfectie voor u uitvoeren. Wij zijn al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in het plaatsen van gastanks en het leveren van butaan, propaan en lpg. We worden dan ook gezien als dé gasexpert in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

U zult merken dat het verwarmen van uw huis met propaangas een interessantere optie is dan het gebruik van stookolie. Daarnaast is deze optie ook veel vriendelijker voor het milieu. Alleen deze twee reden zijn al genoeg om een overstap te overwegen. Daarnaast kan u het ook voor verschillende toepassingen tegelijkertijd gebruiken zoals verwarming, koken en sanitair water.

U bent voor deze overstap niet afhankelijk van een aansluiting op het aardgasnet. Het aardgasnet biedt dekking aan zo’n 70% van de huishoudens in België. Als u niet op het netwerk aangesloten kunt worden, is propaan het ideale alternatief. Propaan is namelijk op te slaan in een boven- of ondergrondse tank en biedt u de mogelijkheid om uw woning met gas te verwarmen.

Overschakelen van stookolie naar propaan

Voor het overschakelen van stookolie naar propaan kunt u prima bij ons terecht. Wij kunnen het proces volledig zelf uitvoeren. Hierdoor kunnen we een efficiënte planning waarborgen zodat u zo min mogelijk overlast zult ervaren van de werkzaamheden. Onze vakkundige medewerkers zullen alle werkzaamheden tot in de perfectie en volgens de gestelde wettelijke richtlijnen voor u uitvoeren.

U kunt bij ons een gastank kopen of huren. Daarnaast zorgen wij voor de toevoer van uw gasvoorraad en kunnen wij ook het onderhoud voor u verzorgen. Door onze full service heeft u hier geen omkijken meer naar. Heeft u interesse om de mogelijkheden te bespreken voor het overschakelen van stookolie naar propaan? Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. We denken graag met u mee.

Het verwijderen van de stookolietank

Aan het verwijderen van de oude stookolietank zijn diverse wettelijke bepalingen verbonden. Stookolie is immers een zeer ontvlambare stof die bij lekkage veel schade kan veroorzaken aan de bodem en het grondwater. Bij het verwijderen van de tank mogen vanzelfsprekend géén schadelijke sporen achterblijven. Hiervoor kan u beroep doen op onze dochterfirma VERKOYEN Milieuservice. Zij adviseren u graag vrijblijvend. Meer informatie vindt u op de website.

Er zijn echter situaties waarbij het niet mogelijk is om de “oude stookolietank” te verwijderen. Dit heeft vaak te maken met de ligging van de tank. Als een tank geheel of gedeeltelijk onder een gebouw geplaatst is, is het soms een betere keuze om deze te neutraliseren. Bij dit onschadelijk maken van de tank, wordt deze opgevuld met zand of Biofill. Na deze procedure vormt de tank geen enkel gevaar en kan prima blijven liggen.

Het plaatsen van een gastank

In bepaalde gevallen kan op de plaats van de oude stookolietank de nieuwe gastank geplaatst worden. In andere gevallen is dit dan weer niet mogelijk, en zoeken we samen met u naar een geschikte locatie voor het plaatsen van de tank. Het daadwerkelijk overschakelen van de stookolie naar gas kan in een relatief kort tijdsbestek plaatsvinden.

De gastanks zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. U kan kiezen uit diverse formaten van boven- en ondergrondse tanks. U kunt de inhoud van uw gastank afstemmen op uw gebruiksbehoefte.

Ook op moeilijk bereikbare plaatsen…

Contacteer ons

Heeft u interesse in de keuring van uw tank of wenst u een tank aan te kopen? Vraag uw offerte aan!
Wij maken graag vrijblijvend een persoonlijke prijsofferte. Alvast bedankt voor uw interesse.