Skip to main content

Plaatsing van een propaantank door Verkoyen Gasservice

Plaatsing van een propaantank door Verkoyen Gasservice

Een propaantank plaatsen in uw woning of bedrijf is een duurzame investering, waarvan u geen seconde spijt zult hebben. Echter is het wel belangrijk dat u deze installatie van uw gastank door een professional laat uitvoeren, die ervaring heeft en dus kennis van zaken. Verkoyen Gasservice is zo’n professional: lees hier meer over hoe we uw nieuwe propaantank plaatsen.

Wij zijn dé specialist in de verkoop en installatie van gastanks

Wanneer u een propaantank wilt plaatsen helpen we u bij Verkoyen Gasservice met veel plezier verder. Doordat we al ruim 100 jaar ervaring hebben in de verkoop en de professionele installatie van gastanks, zijn we experts in ons vak. Bovendien leveren we ook nog eens het gas. Voor alles wat uw propaantank betreft, kunt u dus op ons rekenen: als één vaste totaalpartner. Zo bespaart u niet alleen tijd en moeite, maar ook kosten!

Plaatsing van een propaantank door Verkoyen Gasservice

Na de installatie volgt de keuring van uw gastank

Na plaatsingsproces van uw propaantank is het tijd voor de keuring die de tank zal moeten ondergaan. Een ondergrondse gastank zal bij u thuis nog door een onafhankelijke keuringsinstantie gekeurd moeten worden. Dit om de veiligheid van de tank te garanderen. Wanneer de gastank slaagt voor de keuring, krijgt u een bijhorend keuringsbewijs. Bovengrondse gastanks worden bij Verkoyen Gasservice op ons terrein gekeurd, reeds voor de plaatsing. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat wij enkel tanks leveren die tot in de kleinste details voldoen aan de wettelijke veiligheidsnormen, en dat aan een eerlijke prijs. Handig!

Wij doen de plaatsing van uw gastank, een externe partij de aansluiting

Wanneer uw propaantank geplaatst is kan het aansluiten ervan beginnen. De aangelegde koperen leidingen worden dan aangesloten op de tank en tot aan de meterkast gelegd. Hieraan koppelt de installateur het binnenleidingwerk. Wanneer deze aansluiting voltooid is levert de installateur in kwestie een pijpleidingsattest af. Ook deze werkzaamheden moeten door een onafhankelijke keurder gekeurd worden. Bij een positief resultaat weet u dan 100% zeker dat de plaatsing van uw gastank volledig correct uitgevoerd is. Let wel! De effectieve aansluiting van de tank wordt niet door Verkoyen Gasservice gedaan. Hiervoor moet u beroep doen op een derde partij.

Een geplaatste propaantank moet ook telkens aangegeven worden

Als u een gastank heeft laten plaatsen moet hier een melding van gemaakt worden bij de gemeente, dat is wettelijk verplicht. De inhoud van uw gastank in kwestie is hierbij erg belangrijk. Zo wordt er bijvoorbeeld een onderscheid gemaakt tussen twee verschillende klassen. We zetten de specificaties kort op een rijtje: 

  • Bij een klasse 3 propaantank (met een inhoud van minder dan 3.000 liter) hoeft u geen vergunning aan te vragen. Dit is de propaantank die het meest frequent geplaatst wordt in woningen en bedrijven.
  • Is uw tank een klasse 2 propaantank (met een inhoud die meer is dan 3.000 liter), dan dient er wel een vergunning aangevraagd te worden bij de gemeente. Uiteraard hoort deze aanvraag bij ons full-service pakket. Zo hoeft u zich bij de aankoop en plaatsing van uw propaantank nergens zorgen over te maken, en bent u er gerust in dat alles netjes volgens plan verloopt.

Neem voor de plaatsing van uw gastank gerust contact met ons op!

Heeft u interesse in de plaatsing van een propaantank in uw woning of bedrijf en bent u overtuigd van de service van Verkoyen Gasservice? Of ontvangt u graag meer informatie omtrent onze installatie van uw nieuwe gastank? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. U kunt ons bereiken door het formulier op onze website in te vullen. Altijd welkom, tot dan!