Skip to main content

Gastank plaatsen met Verkoyen Gasservice voor topkwaliteit

Gastank plaatsen met Verkoyen Gasservice

Dus u hebt beslist om over te stappen naar gas. Een goede keuze waarvan u jarenlang zal nagenieten. Bij Verkoyen Gasservice raden we het gebruik van gas voor het verwarmen van uw huis dan ook absoluut aan! Het is een duurzame en milieuvriendelijke oplossing die bovendien ook nog eens veelzijdig is in gebruik. Zo kunt u niet enkel uw huis verwarmen met gas, maar ook koken en uw sanitair voorzien van warm water. Een ideale oplossing dus. Hoe we bij Verkoyen Gasservice te werk gaan om een gastank te plaatsen leest u hieronder.

Gastank plaatsen: de eerste stappen

 

Indien u uw woning of kantoor, of als bedrijf uw werkplaats wil voorzien van energie met propaan, dan heeft u ook een propaantank nodig. Verkoyen heeft een ruim aanbod aan diverse types en groottes gastanks. Voor een particuliere gebruiker hebben we kleinere gastanks met een lichte inhoud die gemakkelijk te plaatsen zijn binnenshuis of ondergronds. Voor professionele klanten in de horeca of landbouw kan propaan ook gebruikt worden voor specifieke toepassingen. Op basis van uw doelgebruik helpen wij u de juiste gastank te kiezen.

 

Tijdens een eerste gesprek zullen onze experts dan ook samen met u kijken naar uw verbruikprofiel om zo te bepalen welke gastank het beste bij u past. Zo zijn er tanks met een inhoud tussen de 500 en 50.000 liter. Dankzij onze 24/7 service is het nadien ook mogelijk om uw gastank snel te laten vullen indien u toch zonder zou zitten.

Plaatsing gastank

 

Nadat we samen met u het juiste model hebben gevonden gaan we over naar de locatie. Zo zullen we moeten bepalen aan de hand van enkele veiligheidsnormen waar de gastank het best wordt geplaatst. We moeten namelijk rekening houden met enkele belangrijke afstanden voor zowel de aansluiting op het leidingsnetwerk alsook voor de veiligheid van u en uw omgeving. Voor we de tank kunnen plaatsen moet deze bovendien ook gekeurd worden. We leveren natuurlijk enkel gastanks die volledig in orde zijn. Daarom nemen we de keuring op ons. Dat laten we doen door een onafhankelijk keuringsorgaan dat door de overheid bevoegd is om onze gastanks te controleren. Daarmee ontvangt u onmiddellijk met de tank ook een keuringsattest. Deze houdt u best goed bij.

Plaatsing van ondergrondse gastank

Gastank bovengronds of ondergronds plaatsen

 

Naast de veiligheidsafstanden kijken we ook naar de optie om uw gastank al dan niet boven- of ondergronds te plaatsen. Omdat er geen sprake is van grondwerken bij het plaatsen van een bovengrondse gastank, is die optie dan ook voordeliger. De tank is altijd in zicht en dus gemakkelijker te bereiken voor een controle of onderhoud. De gastank neemt dan wel zichtbaar plaats in. Als u liever kiest voor een ondergrondse gastank, dan liggen de kosten wat hoger, maar bespaart u wel ruimte. Hou er rekening mee dat in sommige gemeenten voor u bepaald wordt of de tank al dan niet boven de grond mag geplaatst worden.

 

Alle nodige werken en vergunningen om een gastank te plaatsen met Verkoyen Gasservice

 

Het plaatsen van een gastank komt met enkele belangrijke voorwaarden. Zo moet er voldaan worden aan veel veiligheidsnormen en moet men ook, bij grote tanks, een vergunning vragen aan de gemeente. Bij kleinere tanks volstaat het om simpelweg een melding te maken. Toch neemt het team van Verkoyen Gasservice al deze lasten op zich. Zo hoeft u enkel met ons advies een gastank te kiezen en een datum voor de plaatsing. De rest kunt u overlaten aan ons. Zo geniet u van kwaliteitsvolle professionele diensten voor een eerlijke prijs. Bent u al helemaal overtuigd of heeft u nog vragen? Voor meer informatie kunt u met ons in contact komen via het online formulier of mail ons.