Skip to main content

Gastank plaatsen met de service van Verkoyen Gas

Gastank plaatsen met de service van Verkoyen Gas

Denkt u erover een gastank te plaatsen voor uw woning of bedrijf, maar weet u niet goed waar te beginnen? Dan raden we u aan om een keertje langs te komen bij de experts van Verkoyen Gas te Pelt, Limburg. Wij specialiseren ons al jaren in hoogkwalitatieve gastanks en de levering van gas en helpen u graag met het uitkiezen en plaatsen van uw nieuwe gastank.

Waarom voor de plaatsing van uw gastank beroep doen op een professional?

Bij de plaatsing van uw gastank komen heel wat belangrijke beslissingen kijken, die niet evident zijn om te nemen zonder de ondersteuning en het oprecht advies van een gedegen partner. Bovendien is het wettelijk verplicht om de installatie van uw gastank over te laten aan een professionele firma zoals Verkoyen Gas te Pelt.

 

Dit omdat het werken met gas tal van risico’s inhoudt. Om ervoor te zorgen dat alles volgens de geldende veiligheidsvoorschriften verloopt en dat er zich geen gevaarlijke hindernissen voor uzelf of uw omgeving voordoen, kunt u altijd beroep doen op de diensten en het aanbod van Verkoyen Gas. Wij beschikken over de kennis en de jarenlange ervaring om te garanderen dat we uw gastank op de juiste manier plaatsen.

Moet ik vergunningen aanvragen voor de plaatsing van een gastank?

Vooraleer uw nieuwe gastank geplaatst kan worden moet er een vergunning aangevraagd worden bij de gemeente. Dit aangezien de gemeente grondig moet controleren of de gastank wel op de juiste manier geplaatst kan worden en of er zich geen gevaar vormt voor de omgeving. Uiteraard helpen we u bij Verkoyen Gas ook daar graag bij! Wij geven u alle nodige ondersteuning, zodat het gehele proces van de plaatsing van uw nieuwe gastank zorgeloos verloopt.

 

Daarnaast moet er ook gekeken worden naar de plek waar uw nieuwe gastank geplaatst zal worden. Er moet voldaan zijn aan een aantal eisen wat betreft de afstand tot de woning en andere gebouwen, de afstand tot de openbare weg en de afstand tot het gasnet. Dit is allemaal belangrijk om te zorgen dat de gastank op een veilige manier geplaatst kan worden.

Hoe we uw propaantank plaatsen

De plaatsing van een tank verloopt in verschillende stappen. Als eerste bekijken we welke gastank geschikt is voor u. Dit berekenen we op uw verbruik en uw noden. Zo weten we hoe groot de tank precies moet zijn en welke capaciteit hij moet hebben voor uw specifieke doeleinden. Als u besloten heeft of u de tank huurt of aankoopt kan u ook beslissen of de propaantank bovengronds of ondergronds geplaatst mag worden. Daarna bekijken we samen wat de beste locatie is voor de tank. Wij begeleiden u graag, met professioneel advies, in deze keuzes.

Het verschil tussen het plaatsen van een ondergrondse en bovengrondse gastank

Nadat bovenstaande factoren bepaald zijn kunnen de werkzaamheden van start gaan. Heeft u gekozen voor een ondergrondse tank? Dan wordt er eerst een gat in de grond gegraven en een greppel van de tank naar de meterkast. Na deze graafwerken wordt de tank in het gat geplaatst op een betonnen sokkel en voorzien van een drukbegrenzer en voorontspanner waar de leidingen op aangesloten worden. Een ondergrondse tank zal ook aarding krijgen en magnesiumzakken, die mee ingegraven worden tegen corrosie. 

 

Bij een bovengrondse tank zijn er geen graafwerken nodig en zal de tank geplaatst worden op een betonnen sokkel. Ook deze tank wordt voorzien van een drukbegrenzer en voorontspanner waarop de leidingen aangesloten kunnen worden.

Waarom Verkoyen kiezen om uw gastank te installeren

Bij Verkoyen Gasservice plaatsen we niet zomaar gastanks: onze vakkennis is van generatie op generatie overgegaan en dateert van jaren terug. We hebben dus heel wat ervaring op ons palmares, en een diepgaande kennis over de sector. Bij Verkoyen Gasservice onderscheiden we ons van anderen door onze uitstekende propaantanks van kwaliteit, die gepaard gaan met een warme en klantvriendelijke service. Wij zijn met andere woorden uw allround partner voor de degelijke plaatsing van uw tank!

 

De levering van uw gastank is bij Verkoyen Gas mogelijk in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Heeft u iets te lang gewacht om u tank te laten vullen en dreigt u zonder gas te vallen? In dringende gevallen kunnen wij u de dag zelf leveren. Contacteer ons en wij komen snel bij u langs. Alvast tot dan!

Plaatsing ondergrondse gastank