Skip to main content

De keuring van gas en gastanks door de specialisten van Verkoyen

Keuring van uw installatie op gas door Verkoyen

Dus u overweegt om over te schakelen naar gas, of hebt de stap misschien al gezet. Wist u dat er heel wat wettelijke veiligheidsvoorschriften zijn omtrent het plaatsen van een gastank? Zo is het bij de wet verplicht in België om uw gastank te laten keuren nog voor deze geplaatst is. Natuurlijk zou Verkoyen Gasservice geen goede service leveren als we dit niet al wisten. Bij Verkoyen willen we zorgen voor een vlotte samenwerking en installatie. Daarom nemen wij alle administratieve taken op ons. Dat gaat van afmeting tot keuring van zowel de gastank alsook de leidingen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken en kunt u onmiddellijk genieten van uw nieuwe gasinstallatie.

Waarom is de keuring van uw gas zo belangrijk?

Uw gasinstallatie keuren is van uiterste belang. Dit doen we vooral uit voorzorg en omdat het opgelegd wordt door de wet. Maar waarom is dit per wet verplicht? Dat is natuurlijk voor uw eigen veiligheid en die van uw omgeving. Een gaslek, brand, CO-vergiftingen en explosies kunnen sneller gebeuren dan u denkt. Wat daar meestal aan de oorzaak ligt is een slechte installatie van uw gas. Dat kan uitermate gevaarlijk zijn. Om die gevaren te voorkomen wordt zowel uw gastank alsook uw leiding grondig gecontroleerd volgens de veiligheidsnormen alvorens u ze in gebruik kan nemen. Echter hoeft u zich niet te bekommeren over deze details. Wanneer u kiest om bij Verkoyen Gasservice een gastank te kopen, dan nemen wij ook dit gedeelte op ons. Zo laten we beide zaken keuren door een onafhankelijke keuringsdienst, waarna wij het veiligheidslabel kunnen ontvangen en u de gasinstallatie in gebruik kan nemen.

Hoe verloopt een gaskeuring?

Hoewel we de gaskeuring volledig op ons nemen zodat u zich er niet hoeft mee bezig te zijn, bent u misschien wel benieuwd naar hoe dat precies in z’n werk gaat. Omdat we graag transparant zijn over wat er precies gebeurt in het plaatsingsproces van uw nieuwe gasinstallatie, leggen we dan ook even uit hoe zo’n keuring verloopt.

 

Voor we uw gastank aansluiten nemen we contact op met een onafhankelijke keuringsdienst. De keurder zal de gasleidingen, de verbruikstoestellen en de plek waar de gastank is opgesteld controleren. Er wordt vooral gekeken of de afstandsregels - die heel streng zijn - worden nageleefd. Deze zijn er ter bescherming van uzelf en uw omgeving. Bij de leidingen wordt er gekeken of ze al dan niet lekdicht zijn en of er dus risico is op gevaar. De keurder brengt daarover verslag naar ons, uw leverancier. Aan de hand van dit verslag krijgen we al dan niet een goedkeuring voor de definitieve aansluiting van uw tank. U ontvangt van ons dan een keuringslabel.

Onderhoud na de keuring met Verkoyen Gasservice

De veiligheid van uw gasinstallatie wordt gewaarborgd dankzij een periodieke keuring en onderhoud van uw gastank. Dit doen we om ervoor te zorgen dat uw installatie een lang leven kan leiden, dat zorgt voor een duurzame werking. Voor een gastank moet dit om de twee jaar gebeuren. Tijdens het onderhoud gaan we enkele dingen controleren om te zien of ze nog optimaal werken. Onze vakmensen die al jarenlang ervaring hebben in het vak merken dan ook onmiddellijk op als er iets fout zit.

 

De technici die we inzetten voor dit onderhoud worden erkend door de staat. Daardoor kunnen we u een feilloos onderhoud garanderen. Verkoyen Gasservice is dus meer dan uw gasleverancier, van start tot einde stappen we mee met u in het verhaal. Bent u benieuwd naar onze modellen? Neem zeker een kijkje op de website! Voor vragen of meer informatie kunt u met ons in contact komen via het online formulier of mail ons. Welkom!

Plaatsing van ondergrondse gastank met kraan