Skip to main content

Bulklevering van gassen door Verkoyen Gas: propaan, butaan of LPG?

Bulklevering van gassen door Verkoyen Gas: propaan, butaan of LPG?

Verkoyen Gasservice levert alle bulkgassen die opgeslagen kunnen worden in zowel boven- als ondergrondse tanks. Graag geven we een beknopte uitleg over de diverse soorten gas die tot de mogelijkheden behoren.

Propaangas leveren in bulk

Propaangas is een vloeibaar gemaakt petroleumgas dat rechtstreeks gewonnen wordt uit ruwe aardolie en gas. Propaangas zal onder druk veranderen in een vloeistof die gemakkelijk in gastanks opgeslagen en vervoerd kan worden. Het kan zowel gebruikt worden voor verwarming, koken, barbecues, industriële toepassingen en het aandrijven van motoren zoals auto’s.

Propaan is milieu- en energievriendelijk indien het gas de bodem, het water, of de lucht niet vervuilt én wanneer de verbranding tot 19% minder CO2 produceert dan stokolie. Bovendien is roestvorming in de tanks zo goed als uitgesloten aangezien propaan geen water bevat.

Butaan leveren in bulk

Butaangas wordt ook uit ruwe aardolie gewonnen, net zoals propaan. Er ligt enkel een verschil tussen beide in hun reactie op lage temperaturen. Bij temperaturen rond het vriespunt kan butaan niet meer gebruikt worden, omdat het begint te verdamen en dus geen gas meer produceert. Hierdoor is butaan eerder geschikt voor toepassingen binnenshuis. Toch is butaangan wel een stuk goedkoper dan andere gassen.

LPG leveren in bulk

LPG staat voor Liquified Petroleum Gas en is een mengsel van propaan en butaan. Om LPG te kunnen verbranden moet het vloeibaar gemaakt worden. Daarbij is het een milieuvriendelijke brandstof die zowel geen zwavel- of roetuitstoot heeft als minder schadelijk is. Dankzij het feit dat LPG een gas is, is het risico op lekken en vervuiling van de bodem of het water beperkter. U kan het gas vooral gebruiken voor het aandrijven van motoren van auto’s, vrachtwagens en heftrucks.

Plaatsing gastank

Neem gerust vrijblijvend contact op voor uw bulklevering van gassen

Grote gasvolumes worden door ons in bulk geleverd bij de opslag op locatie van de klant. Heeft u interesse in onze bulklevering van gassen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u een gasleverancier nodig heeft voor bulklevering. Ook voor het verwijderen of het plaatsen van uw gastanks zijn we direct inzetbaar. Verkoyen Gasservice komt langs: wij helpen u graag verder!