Skip to main content

Plaatsing van een gastank

Dé toonaangevende aanbieder voor de plaatsing van een gastank

Heeft u interesse om een gastank te laten plaatsen? Dan bent u bij VERKOYEN Gasservice aan het juiste adres. Wij zijn dé toonaangevende aanbieder voor de plaatsing van een gastank en de levering van het bijbehorende gas in de provincie Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Hieronder kunt u lezen hoe de procedure van het plaatsen van een gastank in z’n werk gaat.

VERKOYEN Gasservice is een familiebedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het plaatsen van gasinstallaties (propaan, butaan of lpg) voor zowel particulieren als bedrijven. We onderscheiden ons dan ook door een uitstekende vakkennis in combinatie met een perfecte service. Dit zult u direct ervaren vanaf het eerste contactmoment met ons bedrijf, bij het advies dat we u geven over een gastank.

Advies over uw gastank

Voordat we overgaan op de plaatsing van een gastank zult u uitgebreid advies van ons krijgen, over de mogelijkheden die u heeft met betrekking tot een gastank. In een adviesgesprek brengen we uw wensen in kaart en bespreken wij met u de beste mogelijkheden om hierin te voorzien. Ons advies over uw gastank zal onder andere betrekking hebben op het formaat van de gastank, de keuze tussen een bovengrondse- en ondergrondse tank en de locatie van de tank. Bij dit laatste punt zullen we u uiteraard informeren over de wettelijke bepalingen die hieraan verbonden zijn. In deze wettelijke bepalingen staan onder andere de te respecteren veiligheidsafstanden beschreven.

Na dit advies over uw gastank zullen we u een offerte aanbieden. U kunt bij ons een tank kopen of huren. Op het moment dat u volledig akkoord bent met de offerte, plannen we de plaatsing van de tank samen met u in. Daarnaast ondersteunen we u vanzelfsprekend bij het eventuele aanvragen van de benodigde vergunningen.

Het plaatsen van een gastank gebeurt in vier stappen:

  • Plaatsing van een gastank;
  • Keuring van de tank;
  • Aansluiten van de tank;
  • Het in gebruik nemen van de tank.

Plaatsing van een gastank

Als u heeft gekozen voor een ondergrondse tank, in sommige gebieden is dit verplicht, zullen de grondwerkzaamheden de start vormen voor de plaatsing van een gastank. Hierbij zal men een gat in de grond gegraven waar de tank in geplaatst zal worden. Daarnaast wordt er een greppel gegraven van de tank naar het muurkastje.

De tank zal geplaatst worden op een betonnen sokkel en voorzien zijn van een voorontspanner en drukbegrenzer waarmee de leidingen op de tank worden aangesloten. De ondergrondse tanks zullen een aarding krijgen, en een kathodische bescherming in vorm van magnesium zakken die mee ingegraven worden tegen de vorming van corrosie. U kunt ook kiezen voor een dubbelwandige tank met een pvc omhulsel die aangebracht wordt rondom de stalen binnentank.

Keuring van de tank

Voordat de ondergrondse tank geplaatst wordt, moet deze gekeurd worden door een onafhankelijke keuringsinstantie. De keuring van de tank gebeurt ter plaatse, voordat de tank daadwerkelijk geïnstalleerd wordt. Een gekeurde gastank wordt voorzien van een bijbehorend keuringsattest. U bent dan verzekerd dat de tank voldoet aan alle veiligheidsnormen. Bij een bovengrondse tank vindt de keuring bij ons op het terrein plaats. Vanzelfsprekend leveren wij tanks die volledig aan alle wettelijke voorschriften voldoen.

Aansluiten van de tank

Bij het aansluiten van de tank zullen de aangelegde koperen leidingen worden aangesloten op de tank en tot aan het muurkastje. Daaraan koppelt uw installateur het binnen leidingwerk. De installateur levert een pijpleidingsattest af. Daarna keurt een onafhankelijk keuringsorgaan deze werkzaamheden. Bij een positieve uitslag heeft u de garantie dat ook deze fase van de plaatsing volledig correct is uitgevoerd.

Melding van de gastank

Voor het plaatsen van tanks met een inhoud van minder dan 3.000 liter hoeft géén vergunning worden aangevraagd, maar moeten wel gemeld worden bij de gemeente. Uiteraard valt dit onder onze full-service pakket.

Meer informatie over de plaatsing van uw gastank

Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie over de plaatsing van uw gastank? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Onze vakkundige medewerkers zullen al uw vragen uitstekend kunnen beantwoorden.

Contacteer ons

Heeft u interesse in de keuring van uw tank of wenst u een tank aan te kopen? Vraag uw offerte aan!
Wij maken graag vrijblijvend een persoonlijke prijsofferte. Alvast bedankt voor uw interesse.