Skip to main content

Aanbod

Bulkgassen in boven- en ondergrondse tanks

VERKOYEN Gasservice levert alle bulkgassen die opgeslagen worden in boven en ondergrondse tanks.
Een woordje uitleg over de soorten gas:

1. Propaan

Propaangas, een vloeibaar gemaakt petroleumgas wordt rechtstreeks gewonnen uit ruwe aardolie en gas. Ook bij het raffineren van aardolie komt propaangas vrij. Propaangas verandert onder druk in een vloeistof, waardoor het gemakkelijk in gastanks opgeslagen en vervoerd kan worden. Omdat het kleurloos en onzichtbaar is, wordt er uit veiligheidsoverwegingen een geur toegevoegd. Propaangas kan zowel gebruikt worden voor verwarming, koken, zwembadverwarming, barbecues, industriële toepassingen en het aandrijven van motoren zoals auto’s, vrachtwagens en heftrucks. Bij heftrucks kan uw bedrijf voorzien worden van een skitinstallatie waarbij u de heftrucks zelf kan aftanken. Geen gedoe meer met het wisselen van gasflessen.

Vermits propaan noch het water, de bodem of de lucht vervuilt en na verbranding tot 19% minder CO2 produceert dan stookolie, is het milieu- en energievriendelijk. Propaan bevat bovendien geen water, waardoor roestvorming in de tanks zo goed als uitgesloten is. Propaangas begint te verdampen vanaf -42°C. Dat maakt propaan geschikt voor gebruik buiten.

Download de technische informatie

2. Butaan

Butaangas wordt net als propaan uit ruwe aardolie gewonnen. Het grootste verschil tussen beide is hun reactie op lage temperaturen : butaan kan niet meer gebruikt worden bij temperaturen rond het vriespunt omdat het begint te verdampen en dus geen gas meer produceert, is butaan eerder geschikt voor toepassingen binnenshuis. Butaan is wel een stuk goedkoper dan propaangas.

Download de technische informatie

3. LPG

LPG, een Liquified Petroleum Gas, is een mengsel van propaan en butaan en wordt in vloeibare vorm opgeslagen. Het is zwaarder dan lucht en om het te kunnen verbranden moet het vloeibaar gemaakt worden. Het is niet giftig en omdat het geurloos is, wordt er een geur aan toegevoegd om lekken eenvoudig te detecteren. LPG is een milieuvriendelijkere brandstof zonder zwavel-of roetuitstoot en minder schadelijk dan de meeste andere conventionele fossiele brandstoffen. Omdat LPG een gas is, is ook het risico op lekken en vervuiling van de bodem en het water beperkter. LPG wordt voornamelijk gebruikt voor het aandrijven van motoren van auto’s, vrachtwagens en heftrucks. Bij heftrucks kan uw bedrijf voorzien worden van een skitinstallatie waarbij u de heftrucks zelf kan aftanken. Geen gedoe meer met het wisselen van gasflessen.

Download de technische informatie

Contacteer ons

Heeft u interesse in de keuring van uw tank of wenst u een tank aan te kopen? Vraag uw offerte aan!
Wij maken graag vrijblijvend een persoonlijke prijsofferte. Alvast bedankt voor uw interesse.